خواص دانه چیا و فواید دانه چیا برای سلامتی شامل بهبود سلامت قلب، کنترل قند خون، افزایش انرژی، تقویت استخوان­‌ها، حفظ سلامت پوست و مو و … است

دانه چیا

به گزارش همشهری آنلاین، خواص دانه چیا به عنوان یک ماده غذایی جادویی و معجزه آسا در بهبود سلامت بدن نقش به سزایی دارد. امروزه خواص دانه چیا برای لاغری به خصوص خواص دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دانه چیا، دانه‌های مغذی کوچکی هستند که هنگام قرار گرفتن در آب فرم ژله ای پیدا می‌کنند. مخلوط دانه چیا با آب جوش یک نوشیدنی مغذی و مفید است که به سلامتی و روند کاهش وزن کمک می‌کند.

خواص دانه چیا و فواید دانه چیا برای سلامتی شامل بهبود سلامت قلب، کنترل قند خون، افزایش انرژی، تقویت استخوان‌ها، حفظ سلامت پوست و مو و … است. در این مقاله 16 مورد خواص دانه چیا و طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری را به طور کامل شرح داده‌ایم. اگر قصد دارید دانه چیا را امتحان کنید و از خواص دانه چیا و بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری اطلاعی ندارید تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا شگفت زده شوید.

دانه چیا چیست و چه خاصیتی دارد؟

دانه چیا یا تخم چیا از گیاهی به نام سالویا هیسپانیکا (Salvia Hispanica) که از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است به دست می‌آید و چیا مکزیکی یا سالبا چیا (Salba Chia) نامیده می‌شود. این دانه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی (مکزیک و گواتمالا) است. دانه چیا حاوی آنتی اکسیدان، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 است. این مواد مغذی در حمایت از سیستم های مختلف بدن و عملکرد آنها نقش دارند. خواص دانه چیا از نظر داشتن مواد مغذی و تاثیر آن در سلامتی بسیار حائز اهمیت است.دانه چیا در گذشته در رژیم غذایی آزتک‌ها و مایاها به عنوان ماده غذایی اصلی مورد استفاده قرار می‌گرفت. خواص دانه چیا و فواید دانه چیا قرن ها مورد توجه قرار گرفته است. مواد مغذی موجود در دانه‌های چیا استخوان‌ها و سلامت قلب را تقویت می‌کند همچنین کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد. هنگامی که دانه چیا با آب جوش مخلوط می‌شود قوام ژله‌ای پیدا می‌کند و در بسیاری از دستورالعمل‌های آشپزی می‌تواند استفاده شوند.

نام دیگر دانه چیا چیست؟ نام دیگر دانه چیا براساس نوع گیاهی که دانه چیا از آن به دست می‌آید تعیین می‌شود. سالویا هیسپانیکا (Salvia Hispanica) سالویا کلمباریه (Salvia Columbariae) و چیا طلایی (Golden Chia) نام های دیگر دانه چیا است. چیا در زبان مایا به معنای قدرت است و بومیان آمریکای شمالی از این دانه در غذا و نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کردند. به دلیل خواص دانه چیا در سلامتی و فواید دانه چیا برای لاغری، این دانه در چندین کشور از جمله آرژانتین، پرو، بولیوی، ایالات متحده و ایران کشت می‌شود.


16 خواص دانه چیا

دانه چیا سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 3 است این مواد برای سلامت قلب بسیار مفید هستند. همچنین خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد و هضم غذا و سلامت روده را بهبود می‌بخشد. خواص دانه چیا برای زنان، خواص دانه چیا در لاغری، خواص دانه چیا برای کبد و … بسیار زیاد است. از فواید دانه چیا کاهش سطح کلسترول خون و افزایش احساس سیری و کمک به کاهش وزن را می‌توان نام برد. دانه چیا حاوی مواد معدنی منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، آهن، منیزیم، کلسیم و فاقد گلوتن است.

مواد مغذی موجود در 100 گرم دانه چیا عبارتند از:

کالری 486
آب 6%
شکر 0 گرم
فیبر 34/4 گرم
پروتپین 16/5 گرم
کربوهیدرات 42/1 گرم
چربی 30/7 گرم
چربی اشباع 3/33 گرم
چربی تک غیر اشباع 2/31 گرم
چربی اشباع نشده 23/67 گرم
امگا 3 17/83 گرم
امگا 6 5/84 گرم
ترانس 0/14 گرم

1. خواص دانه چیا برای لاغری

خواص دانه چیا برای لاغری از نظر احساس سیری و کاهش اشتها اهمیت دارد. دانه چیا مکمل خوبی برای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی است. فواید دانه چیا برای لاغری به دلیل پروتئین و فیبر موجود در آن است. 28 گرم دانه چیا نزدیک به 10 گرم فیبر دارد این به این معنی است که وزن هر دانه چیا دارای 35 درصد فیبر است. خوردن فیبر در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نقش دارد. علاوه بر این پروتئین موجود در دانه چیا می تواند به کاهش اشتها و کمتر خوردن غذا کمک کند.

خوردن 7-14 گرم دانه چیا مخلوط با ماست برای صبحانه باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاه مدت در مقایسه با خوردن ماست بدون چیا می‌شود. خواص دانه چیا همچنین در کنترل دیابت نوع 2 و فشار خون تاثیر مثبتی دارد. خواص خوردن دانه چیا صبح ناشتا در لاغری و کاهش وزن تاثیر به سزایی دارد. ناگفته نماند خواص دانه چیا برای چاقی در افرادی که کمبود وزن دارند دارای اهمیت فراوانی است.

خواص و مضرات دانه چیا را بخوانید | بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری چه زمانی است ؟


2. خواص دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو

خواص دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو یک مکمل غذایی عالی برای کاهش وزن سالم است. خواص دانه‌های چیا با استفاده از طیف گسترده ای از ترکیبات مغذی در کاهش چربی شکم و پهلو موثر هستند. استفاده از دانه چیا آسان است و می‌توان از آنها به روش‌های مختلف استفاده کرد. برای لاغری شکم و پهلو بهتر است دانه‌ها یک شب در آب بمانند و همراه با چند قطره آبلیمو روزانه استفاده شوند. خواص دانه چیا در طب سنتی هم سبب لاغری سریع خواهد شد.

البته حتما با هر تغییر قابل توجهی در رژیم غذایی با یک متخصص تغذیه صحبت کنید تا مشخص شود چه چیزی برای شما و بدن شما مفید است. با این حال دوز روزانه دانه چیا و خواص دانه‌ی چیا برای لاغری می تواند راهی مطمئن و موثر برای افزودن فیبر، پروتئین، چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی بیشتر به وعده‌های غذایی شما باشد و می‌تواند سبب کاهش وزن شود.

3. خواص دانه چیا برای کبد و کبد چرب

خواص دانه چیا برای کبد و کبد چرب و مواد مغذی موجود در دانه چیا از جمله اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر بر کبد تاثیرگذار هستند. آنتی اکسیدان‌ها نه تنها از چربی های حساس موجود در دانه‌های چیا در برابر فاسد شدن محافظت می‌کنند، بلکه با خنثی کردن مولکول‌های فعال موسوم به رادیکال‌های آزاد که در صورت تجمع می‌توانند به ترکیبات سلولی در بدن آسیب برسانند برای سلامت انسان نیز مفید هستند.

رادیکال‌های آزاد منجر به پیری و سرطان خواهند شد. خواص دانه چیا برای کبد چرب و اسید لینولوئیک (LAL) موجود در دانه چیا و اسید کلروژنیک، کافئیک اسید، میریستین، کورستین و کامفرول اثر محافظتی بر روی کبد و کبد چرب دارند. همچنین اسید کافئیک دارای اثرات ضد التهابی است و اسید کلروژنیک به کاهش فشار خون کمک می‌کند. خواص دانه چیا ضد سرطان و تقویت کننده قلب و کبد است.

4. خواص دانه چیا برای قلب

خواص دانه چیا خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. فیبر، امگا 3 و آنتی اکسیدانهای موجود در دانه چیا قلب را تقویت می‌کند و احتمال بروز بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. آنتی اکسیدان کوئرستین موجود در دانه چیا خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

فیبر دانه چیا از نوع محلول است و می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون از جمله کلسترول بد خون (LDL) که عامل بسیار قوی در بیماری قلبی است، کمک کند. از دیگر فواید دانه چیا برای قلب اسید لینولوئیک (LAL) اسید چرب امگا 3 موجود در دانه چیا است که با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

5. خواص دانه چیا برای استخوان

دانه چیا سرشار از مواد مغذی کلسیم، فسفر و منیزیم است. خواص دانه چیا نقش اصلی در سلامت استخوان‌ها را دارند. دریافت کافی از این مواد مغذی برای حفظ تراکم مواد معدنی استخوان، که شاخصی از استحکام استخوان محسوب می‌شود، بسیار حائز اهمیت است. 28 گرم دانه چیا حاوی 18 درصد کلسیم است که نسبت به لبنیات کلسیم بیشتری دارد.کلسیم برای استخوان، ماهیچه و عملکرد مغز و اعصاب بدن حیاتی است. علاوه بر این اسید لینولوئیک (LAL) موجود در خواص دانه‌های چیا در سلامت استخوان ها نقش دارد. مصرف دانه چیا می تواند سبب افزایش تراکم مواد معدنی استخوان شود. خوردن منظم دانه چیا می‌تواند به قوی نگه داشتن استخوان‌های شما کمک کند.

6. خواص دانه چیا برای کاهش التهاب

خواص دانه چیا به عنوان یک ماده ضد التهاب می‌تواند به تسکین التهاب در بدن و پوست کمک کند. التهاب مزمن می تواند منجر به بیماریهای قلبی و سرطان شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در دانه چیا از جمله اسید کافئیک می‌تواند با التهاب در بدن مبارزه کند. مصرف منظم دانه چیا علائم التهاب را کاهش می‌دهد که نشانه‌های التهاب اغلب نشان دهنده وجود یک بیماری التهابی است.

همچنین نواحی التهابی بدن را می‌توان با ژل دانه چیا ماساژ داد. مخلوط دانه چیا با آب جوش ژل تولید می‌کند، ژل تولید شده را در نواحی که دارای التهاب هستند ماساژ دهید. ژل دانه چیا خواص خنک کننده و ضد التهاب دارد که می‌تواند به تسکین درد و تورم در نواحی آسیب دیده مانند مفاصل، عضلات و پوست کمک کند.


7. خواص دانه چیا برای کنترل قند خون

خواص دانه چیا به دلیل داشتن مواد مغذی مفید به تنظیم قند خون کمک می‌کند. افراد مبتلا به دیابت ممکن است سطح قند خون بالا را تجربه کنند. خواص دانه چیا صبح ناشتا به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. سطوح بالای قند خون ناشتا به طور مداوم منجر به افزایش خطر چندین عارضه از جمله بیماری قلبی خواهد شد. فواید دانه چیا حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و به تثبیت سطح قند خون بعد از غذا کمک می‌کند.

خوردن نان حاوی دانه‌های چیا در مقایسه با خوردن نان بدون دانه چیا، به کنترل قند خون بعد از غذا در میان بزرگسالان سالم کمک می‌کند و در میان افراد مبتلا به دیابت واکنش قند خون پایین تری را ایجاد می‌کند که از افزایش سطح قند خون جلوگیری می‌کند. دانه های چیا فیبر بالایی دارند. فیبر به کاهش مقاومت به انسولین و بهبود سطح قند خون کمک می‌کند و خطر ابتلا به سندروم متابولیک و دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.

8. خواص دانه چیا و سهولت استفاده در رژیم غذایی

دانه چیا طعم خوبی دارد و به راحتی می‌توانید آن را به غذای خود اضافه کنید. همچنین نیاز به آسیاب کردن یا پختن دانه چیا نیست می‌توانید دانه چیا را به صورت خام و یا به صورت مخلوط دانه چیا با آب جوش به غذای خود اضافه کنید. می‌توانید این دانه‌ها را بر روی غلات، سبزیجات و ماست بپاشید. دانه‌های چیا قابلیت جذب آب و چربی را دارند بنابراین برای غلیظ کردن سس‌ها و یا به عنوان جایگزین تخم مرغ می‌توان از آنها استفاده کرد و یا می‌توانید آنها را با آب مخلوط کنید و ژل درست کنید.

با این حال اگر به خوردن فیبر زیاد عادت ندارید ممکن است عوارض جانبی گوارشی مانند نفخ یا اسهال را به دلیل خوردن بیش از حد دانه ها در یک وعده تجربه کنید. دوز معمول توصیه شده برای بهره‌مندی از خواص دانه چیا 20 گرم یا حدود یک و نیم قاشق غذاخوری و دو بار در روز است. برای جلوگیری از هرگونه عارضه گوارشی مقدار زیادی آب بنوشید.

خواص و مضرات دانه چیا را بخوانید | بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری چه زمانی است ؟

9. خواص دانه چیا برای زنان

خواص دانه چیا برای زنان و خواص دانه چیا برای تنبلی تخمدان به دلیل مواد مغذی فراوان همیشه مورد توجه قرار گرفته است. دانه چیا به کاهش وزن، محافظت از قلب، تقویت سلامت رحم و مقابله با سرطان کمک می‌کند. فواید دانه چیا در اسیدهای چرب امگا 3، فیبر، کلسیم، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها نهفته است. مهمترین خواص دانه چیا برای زنان عبارتند از:

مبارزه با سرطان سینه و دهانه رحم
جلوگیری از دیابت و کنترل سطح قند خون
کمک به کاهش وزن
افزایش متابولیسم و انرژی
حفظ و بهبود سلامت پوست
کنترل سطح چربی خون
بهبود یبوست

10. خواص دانه چیا برای تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

خواص دانه چیا برای تنبلی تخمدان یکی از موثرترین راه‌ها برای بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. دانه‌های چیا سرشار از مواد مغذی کلسیم، منیزیم، آهن و روی هستند. خواص دانه چیا برای زنان مبتلا به PCOS ضروری است. مصرف منظم دانه چیا و فواید دانه چیا که سرشار از اسیدهای چرب امگا و فیبر هستند به زنان مبتلا به نوسانات هورمونی، نوسانات خلقی و سندروم متابولیک بسیار کمک می‌کند.

همچنین، سطح تستوسترون را بهبود می‌بخشد و سبب افزایش کیفیت تخمک در داخل تخمدان برای بهبود باروری می‌شود. پیشنهاد می‌شود دانه‌های چیا را در آب خیس کنید تا قوام ژله‌ای پیدا کند و از آن در اسموتی، سوپ، بلغور جو دوسر و… استفاده کنید. دانه چیا به سلامت رحم در زنان و بهبود علائم (PCOS) مانند خونریزی‌های نامنظم، جوش و موهای زائد کمک می‌کند.

مهمترین خواص دانه چیا برای تنبلی تخمدان شامل:

تنظیم هورمون‌ها : برخی مطالعات نشان داده‌اند که دانه چیا می تواند به تنظیم هورمون‌های مرتبط با تخمدان و تنبلی تخمدان کمک کند.
تنظیم قاعدگی: معمولا زنان دارای تنبلی تخمدان دوره‌های قاعدگی نامنظم دارند دانه چیا دوره‌های قاعدگی را منظم می‌کند.
مدیریت قند خون :دانه چیا به کنترل قند خون کمک می‌کند و از تأثیرات منفی آن بر تنبلی تخمدان می‌کاهد.
کاهش التهاب: التهاب‌های بدن ممکن است به تنبلی تخمدان و مشکلات آن مرتبط باشند. دانه چیا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که سبب کاهش التهاب‌ها و بهبود سلامت تخمدان‌ها می‌گردد.
تنظیم چربی خون: مصرف دانه چیا به بهبود نسبت‌های چربی خون کمک کند که می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها و بهبود تنبلی تخمدان منجر شود.

جدول خواص دانه چیا برای تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

میزان مصرف دانه چیا برای درمان تنبلی تخمدان می‌تواند متغیر باشد و باید با توجه به نیازهای فرد و توصیه‌های یک متخصص انجام شود. با این حال معمولا می‌توانید روزانه حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری دانه چیا با آب جوش را مخلوط کنید و یا به صورت خام به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این مقدار به عنوان مکمل غذایی مناسب به نظر می‌رسد.

این گیاه در عین داشتن خواص می تواند عوارض هم داشته باشد برخی از عوارض دانه چیا برا تنبلی تخمدان عبارتند از:

اضافه وزن : اگر دانه چیا بیش از حد مصرف شود ممکن است به افزایش وزن منجر شود. این مسئله می‌تواند بر تنبلی تخمدان تأثیر منفی داشته باشد.
تداخل با داروها :دانه چیا ممکن است با برخی از داروهای تجویزی برا تنبلی تخمدان تداخل داشته باشد، بنابراین اگر دارویی مصرف می‌کنید بهتر است با پزشک خود در مورد تداخل‌های ممکن مشورت کنید.
آلرژی: در موارد نادر برخی افراد ممکن است به دانه چیا حساسیت داشته باشند و علائمی نظیر خارش، قرمزی، التهاب یا واکنش‌های پوستی را تجربه کنند و این موضوع تاثیر غیر مستقیم بر تنبلی تخمدان دارد.
مشکلات گوارشی:برخی از افراد ممکن است مشکلات هضمی داشته باشند و دانه چیا را به اندازه کافی هضم نکنند. این ممکن است به مشکلات گوارشی و نفخ منجر شود.

11. خواص دانه چیا برای دستگاه گوارش

28 گرم دانه چیا دارای 39 درصد فیبر است خواص دانه چیا برای معده زمانی مشخص می‌شود که دانه چیا وارد معده می‌شود آب را جذب می‌کند، منبسط می‌شود و شما احساس سیری می‌کنید. در این حالت کمتر غذا میخورید و لاغری رخ می‌دهد. همچنین خواص دانه چیا برای یبوست جذب مواد معدنی و ویتامین را در روده افزایش می‌دهد و سبب رشد باکتری‌های خوب در روده می‌شود و وجود فیبر در دانه‌های چیا به هضم غذا، بهبود حرکات روده و رفع یبوست کمک خواهد کرد. خواص دانه چیا سندروم روده تحریک را بهبود می‌بخشد.

12. خواص دانه چیا برای پوست

خواص دانه چیا برای پوست و خواص دانه چیا برای مو از نظر سلامتی و زیبایی بسیار زیاد است. دانه‌های چیا دارای پروتئین بالا، اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم، آهن، روی، کمپلکس ویتامین، ویتامین E و مقادیر زیادی کلسیم هستند که در سلامت پوست مانند یک معجزه عمل می‌کنند. سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها در دانه چیا با خنثی سازی اثر رادیکال‌های آزاد از آسیب پوست به وسیله اشعه فرابنفش (UV) جلوگیری می‌کند. فواید دانه چیا از چین و چروک و خطوط ریز که با افزایش سن ایجاد می‌شود جلوگیری میکند.

ژل ایجاد شده از خیساندن دانه‌های چیا به دلیل خاصیت خنک کنندگی و جذب آب زیاد به دلیل وجود فیبر، تسکین دهنده التهاب پوست و آبرسان قوی برای پوست محسوب می‌شود. مقدار زیادی تریپتوفان در دانه‌های چیا موجود است. این عنصر مغز را آرام می‌کند و از بیخوابی مرتبط با اضطراب جلوگیری می‌کند بهبود الگوی خواب به بهبود پوست کمک خواهد کرد. 9 اسید آمینه ضروری و اسیدهای چرب دانه چیا و استفاده از روغن دانه چیا به تولید کلاژن پوست کمک میکند.

به طور کلی خواص دانه چیا برای پوست عبارتند از:

محافظت پوست
بهبود درخشندگی پوست
کاهش التهاب پوست
کاهش استرس
آبرسانی پوست
جلوگیری از پیری زودرس پوست
جوانسازی پوست

13. خواص دانه چیا برای مو

خواص دانه چیا برای مو و مواد مغذی دانه چیا در ترمیم موهای آسیب دیده و سلامت پوست سر و مو نقش دارند. پروتئین، فسفر، ویتامین‌ها و مواد معدنی سبب تقویت ریشه، الیاف و فولیکول‌های مو می‌شوند تا میزان شکستگی و آسیب مو به حداقل برسد. مس و روی موجود در دانه چیا از دیگر فواید دانه چیا برای رشد، ترمیم و جلوگیری از نازک شدن مو است. همچنین پروتئین دانه چیا از ریزش مو جلوگیری می‌کند. خواص دانه چیا برای پوست از پوست سر محافظت می‌کند.

مهمترین خواص دانه چیا برای مو عبارتند از:

بهبود استحکام مو
تقویت رشد مو
کراتینه مو
بهبود خاصیت ارتجاعی مو
محافظت مو
درخشندگی مو

۲ فنجان دانه چیا را به نصف فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید یک شب بماند. صبح روز بعد دانه چیا با آب جوش را برای چند دقیقه مرتبا هم بزنید. مخلوط را صاف کنید تا دانه‌ها جدا شوند. یک قاشق غذاخوری آلوئه ورا و چند قطره روغن بادام اضافه کنید. این ژل را به پوست سر و موی خود بمالید و تا نیم ساعت به آن استراحت دهید سپس با شامپوی ملایم شستشو دهید. قطعا جادوی خواص دانه‌های چیا را خواهید دید.

14. خواص دانه چیا در بارداری

خواص دانه چیا در بارداری مواد مغذی مهمی از جمله اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین، فیبر، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، مس، روی، پتاسیم، آهن و… را برای مادر و جنین فراهم می‌کند. خواص دانه چیا برای زنان و اسیدهای چرب امگا 3 به توسعه مغز و چشم جنین کمک می‌کنند همچنین خطر سقط جنین، زایمان زودرس و پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) را کاهش می‌دهند. وجود آهن در دانه چیا خطر کم وزنی نوزاد، اختلال در رشد رفتاری و شناختی نوزاد و کمبود آهن را کاهش می‌دهد.

عمده خواص دانه چیا در بارداری شامل:

تعادل در قند خون
افزایش سطح انرژی
رفع یبوست
پیشگیری از فقر آهن

15. خواص دانه چیا برای کنترل فشار خون

دانه چیا حاوی نیترات است که باعث توسعه عروق و بهبود جریان خون می‌شود. نیترات با تبدیل شدن به اکسید نیتریک در بدن عامل مهمی در تنظیم فشار خون است. خواص دانه چیا و پتاسیم دانه چیا به تعادل آب و الکترولیت در بدن کمک می‌کند. پتاسیم باعث کاهش جذب سدیم توسط کلیه‌ها می‌شود و فشار خون را کاهش می‌دهد همچنین اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش فشار خون، کلسترول بد و التهابات قلبی کمک می‌کنند بدین ترتیب از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می‌شود.

16. خواص دانه چیا برای کودکان

خواص دانه چیا برای کودکان با مواد مغذی موجود در آن آشکار خواهد شد. دانه‌های چیا با سطوح بالایی از پروتئین، ویتامین‌های B، منیزیم، آهن و روی غذای آسان و کاملی برای گنجاندن در رژیم غذایی کودکان هستند. کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز و پروتئین دانه چیا به سلامت استخوان و دندان در کودکان کمک خواهد کرد.همچنین اسیدهای چرب امگا 3 به تکامل مغز و چشم کودکان کمک می‌کنند و خطر ابتلا به اختلالات یادگیری و تمرکز را کاهش می‌دهند و آنتی اکسیدان‌ها نیز احتمال بروز بیماری در کودکان را کم می‌کنند.

از دیگر خواص دانه چیا برای کودکان عبارتند از:

کمک به رشد
تقویت سیستم ایمنی
سلامت استخوان و دندان
رفع یبوست
تکامل مغز و بینایی

خواص و مضرات دانه چیا را بخوانید | بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری چه زمانی است ؟

بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری با توجه به خواص دانه چیا چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری زمانی است که از خواب بیدار می‌شوید. همچنین خواص خوردن دانه چیا صبح ناشتا به لاغری بسیار کمک می‌کند. بهترین زمان تاثیر خواص دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو در صبح است. مخلوط دانه چیا با آب جوش در صبح به تقویت سیستم گوارش شما کمک می‌کند و حرکت روده را بهبود می‌بخشد. هضم سالم پیش نیاز کاهش وزن است.

مصرف دانه چیا در صبح به لاغری شکم و پهلو کمک می‌کند. فواید دانه چیا برای لاغری احساس سیری و کاهش دریافت کالری در طول روز است. پروتئین بالا در دانه چیا به رشد ماهیچه‌ها برای حمایت از کاهش وزن کمک می‌کند که خواص دانه چیا برای بدنسازی نیز محسوب می‌شود.

طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری با شناخت خواص دانه چیا چگونه است؟

طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری از راه‌های مختلفی امکانپذیر است. می‌توانید دانه چیا را به فرنی، اسموتی ها، آب میوه، ماست یا به پودینگ خود اضافه کنید. میتوانید یک قاشق دانه چیا را در آب مخلوط کنید و آن را میل کنید و یا اینکه با دانه چیا، آب لیمو و عسل یک دمنوش چربی سوز بسازید. همچنین می‌توانید در سالاد سبزیجات خود دانه چیا و آب لیمو اضافه کنید.

در روز یک تا دو قاشق دانه چیا مصرف کنید اگر می‌خواهید کل روز پر انرژی باشید و تا ظهر احساس گرسنگی نداشته باشید حتما در وعده صبحانه از دانه چیا استفاده کنید که بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری است. در میان وعده‌های روز هم می‌توانید از دانه چیا استفاده کنید. خواص دانه چیا برای یبوست با اضافه کردن دانه چیا به غذاها حیرت آور است.

مهمترین عوارض دانه چیا چیست؟

خواص و عوارض دانه چیا از نظر سلامتی بسیار مورد توجه است. خواص دانه چیا از نظر سلامتی بسیار زیاد است اما اگر بیش از حد مصرف شود عوارض جانبی به دنبال دارد. ممکن است مشکلات گوارشی را تجربه کنید دو قاشق غذاخوری دانه چیا 10 گرم فیبر دارد عوارض جانبی فیبر نفخ، گاز، درد شکم و اسهال است باید به مقدار زیادی آب بنوشید تا علائم تشدید نشود. دانه‌های چیا می‌توانند خطر خفگی داشته باشند زیرا 12 برابر جرم خود آب جذب می‌کنند و حالت ژله‌ای پیدا می‌کنند بنابراین باید آنها را کاملا بجوید و قورت دهید.

دانه چیا می‌تواند تداخل دارویی ایجاد کند اگر داروی فشارخون و دیابت مصرف می‌کنید دانه چیا می‌تواند بر سطح فشارخون و قند خون اثر کند و همچنین بر خونریزی و لخته شدن خون نیز تاثیر گذار باشد بنابراین قبل از مصرف دانه چیا با پزشک خود مشورت کنید. برخی افراد ممکن است به دانه چیا حساسیت داشته باشند و دچار واکنش‌های آلرژیک شدید مانند خارش، آبریزش چشم، تورم، تنگی نفس و آنافیلاکسی شوند این واکنش‌ها ممکن است به خصوص در افرادی که به کنجد یا گرده چمن آلرژی دارند رخ دهد.

اما روزانه چه مقدار دانه چیا بخوریم تا از عوارض جانبی آن در امان باشیم؟ بیشتر از 2 قاشق غذا خوری دانه چیا در روز مصرف نکنید. خواص دانه چیا برای زنان با دریافت 38 گرم دانه چیا و برای مردان با دریافت 25 گرم در روز موثر خواهد بود. اما اکثر مردم در طول روز به طور متوسط 14 گرم فیبر دریافت می‌کنند بنابراین سطوح بالاتر فیبر سبب عوارض جانبی خواهد شد.

جمع بندی

خواص دانه چیا و فواید دانه چیا برای سلامتی بسیار ارزشمند است. دانه چیا با داشتن درصد بالایی از مواد مغذی مختلف و کالری کم می‌تواند برای بهبود عملکرد بدن مصرف شود اما از مصرف بیش از حد دانه چیا بپرهیزید زیرا عوارض جانبی به دنبال دارد. مصرف دانه چیا در کنار پرطرفدارترین و بهترین رژیم لاغری مانند رژیم کتوژنیک می‌تواند سبب کاهش وزن سریع شود.

کد خبر 850108
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha